Biff à la Lindström

Biff à la Lindström

Steka För 4 personer
Ingredienser
  • 500 g Scan blandfärs
  • 2 skivor formbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • ½ gul lök, finhackad
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 dl inlagda rödbetor, tärnade
  • 3 msk salt- eller ättiksgurka, hackad
  • 1 msk kapris
Gör så här Skär bort kanterna på brödet och smula ner i en skål. Häll över vattnet och låt det svälla ca 10 min. Bryn ev löken i lite smör och låt svalna. Rör ner ägg, färs, lök, salt och peppar i brödblandningen. Tillsätt det hackade och kaprisen. Forma till 8-10 biffar, ca 1 cm tjocka. Stek biffarna i omgångar i smör i en stekpanna, 2-3 min per sida, på medelstark värme. Servera med potatismos och kokta ärtor.

Tips! Om du har bråttom, stek Mammas klassiska pannbiffar och toppa med hackade rödbetor, inlagd gurka och kapris.