Biffig macka med pepprig äppelcrème

Biffig macka med pepprig äppelcrème

För 4 personer
Ingredienser
  • Scan Ryggbiff ca 600 g
  • 1 syrligt äpple
  • 2 msk riven färsk pepparrot
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • Salt och peppar
  • 2 hela saltgurkor
  • 4 ciabatta eller annat portionsbröd
  • 1 ask ärtskott eller solrosskott
Gör så här Grilla köttet 5-10 cm över glöd 2-3 min på varje sida eller stek i stekpanna. Skala och grovriv äpplet. Blanda äpple, pepparrot, senap och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Skiva saltgurkan och biffen på längden. Dela brödet. Lägg hälften av äpple- och pepparrotscrèmen på undre brödhalvorna. Fördela gurkskivorna ovanpå och toppa med ärtskott. Lägg på köttet, resten av crèmen och brödlocket. Tips! Slå in mackan i folie så att inte fyllningen ramlar ur.