Raps rimmad julskinka

Rimmad julskinka

En Julskinka att tillaga genom kokning eller ugnsbakning. Med Svensk Rapsgris får du ett saftigt, mört och smakrikt kött. Oavsett vilket tillagningssätt du väljer kan du vänta dig en riktigt god jul.

Innehåll

INGREDIENSER: Skinka 90%, vatten, salt, druvsocker, antioxidationsmedel E301, konserveringsmedel E250.

  • Alltid 100% svenskt kött
artnr. 668089

Om raps rimmad julskinka

Tillagning

Ugnsbakad i 125°C eller 175°C : Skölj hastigt i kallt vatten. Svep in skinkan i aluminiumfolie om den ska ugnsbakas i 175°C. Gör ett hål i folien där termometern ska sitta, folie behövs inte vid tillagning i 125°C. Stick in en termometer så att spetsen hamnar mitt i skinkan. Lägg skinkan med svålsidan upp i en ugnssäker form eller långpanna. Ta ut skinkan ur ugnen när termometern visar 70°C, då är skinkan riktigt saftig eller vid 75°C då skinkan är väl tillagad. (Beräknad tillagningstid i 125°C är 1¼-2 tim. per kilo skinka. I 175°C tar det 1- 1¾ tim. per kilo). Ta bort termometern och låt skinkan svalna något. Häll av skyn och kyl ner den direkt om den ska användas senare till t ex doppspad. Klipp bort nätet. Dra eller skär bort svålen.

Koka: Skölj hastigt i kallt vatten. Stick in en termometer så att spetsen hamnar mitt i skinkan. Lägg skinkan i en gryta med termometern väl synlig. Häll på kallt vatten så att det täcker. Tillsätt kryddpepparkorn, lagerblad och lök. Koka upp, sänk värmen. Skinkan ska sjuda under lock på svag värme. Ta upp skinkan när termometern visar 70°C, då är skinkan riktigt saftig eller vid 75°C då skinkan är väl kokt. (Beräknad tillagningstid ¾-1¼ tim. per kilo). Ta bort termometern och låt skinkan svalna något. Klipp bort nätet. Dra eller skär bort svålen. Kyl ner spadet. Det kan användas till doppspad eller sås.

GRILJERA: Låt skinkan svalna innan griljering. Blanda sedan 1 ägg med 2 msk senap. Pensla blandningen på skinkan. Strö eller sikta över lite ströbröd. Stick ev in hela kryddnejlikor i skinkan. Griljera skinkan i ugn 225° C i 10–15 min tills den fått fin färg. Låt skinkan kallna snabbt.

Näringsvärde per 100g

Energivärde
450 kJ (110 kcal)
Protein
20 g
Kolhydrat
1 g
- varav sockerarter
<0.5 g
Fett
3 g
- varav mättat fett
1 g
- varav enkelomättat fett
1.3 g
- varav fleromättat fett
0.4 g
Salt
2.7 g

Förvaring

KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +4°C

Julskinka & Helgskinka

Fläskkött