Flankstek

Flankstek

Flanksteken är en mör styckningsdetalj från sidan av nötdjuret. Med vår färdigmarinerade flankstek, med smak av grönpeppar, kan du enkelt få ett lyckat grillresultat varje gång. Alla våra produkter innehåller enbart kött från svenska gårdar.

Innehåll

INGREDIENSER: Svensk flankstek av nöt, salt, grönpeppar, vitpeppar, svartpeppar, antioxidationsmedel E325:E331, glukossirap, konserveringsmedel E262, köttextrakt av nöt.

  • Alltid 100% svenskt kött
  • Nyckelhålet

Om flankstek

FLANKSTEK

Kållapen är nötdjurets magmuskler och används oftast till de olika nötsorteringar som går till chark- och färsproduktionen. Det finns dock en fin detalj som är värd att stycka ur, nämligen flanksteken.

Läs mer om kållapp i Köttguiden >

Tillagning

Torka Flanksteken lite grann med papper. Grilla över glöd/medelvärme på gasol, och grilla tills innertemperaturen är 58°, ca 6 min. Vänd Flanksteken ett par gånger under grillning. Låt köttet vila någon minut innan det skärs upp. Tänk på att skära köttet tvärs över muskelfibrerna.

Näringsvärde per 100g

Energivärde
550 kJ (130 kcal)
Protein
21 g
Kolhydrat
<0.5 g
Fett
5 g
- varav mättat fett
2.4 g

Förvaring

KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +4°C

Kryddat & Marinerat nötkött

Kållapp