Kalvlever

Kalvlever

Vår kalvlever är både mager och proteinrik. I kombination med din matglädje kan den tillagas till en riktig delikatessmåltid. Lever kan stekas skivad i panna eller användas i grytor och pastejer. En svensk trend som råder är att ta tillvara på hela djuret, vilket vi på Scan gör. Det i sin tur leder till en hållbar och energibesparande produktion som gynnar oss alla. Alla våra produkter är framställda på djur från våra svenska gårdar.

  • Alltid 100% svenskt kött

Om kalvlever

Tillagning

Kalvlever Anlglaise

Ingredienser 500 g färsk Scan kalv- eller ungnötslever ca 1 dl vetemjöl 1 pkt Scan bacon 140 g 2 msk kapris

TILL SERVERING: Potatismos Hackad persilja

Gör så här Salta och peppra leverskivorna. Vänd dem i vetemjöl så att de får en lätt pudrad yta. Stek baconet knaprigt i en stekpanna, låt rinna av på hushållspapper. Stek leverskivorna i smör i en stekpanna på medelstark värme 2-3 minuter per sida. Fräs kaprisen i samma stekpanna när köttet är stekt. Servera levern med bacon, kapris och potatispuré. Strö över persilja.

Förvaring

KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +3°C

Kalvkött