Kalvrostbiff
Tunt skivad går rostbiffen utmärkt att använda till schnitzlar.
Kalv

Kalvrostbiff

10
Marmorering
50
Mörhet
Kalv

Kalvrostbiffen är utmärkt som kalvstek, men kan också skivas och användas på samma sätt som kotletten. En rostbiff helt enkelt, fast lite mörare. 

Blodig
55 °C
Medium
60 °C
Välstekt
70 °C
Tunt skivad går rostbiffen utmärkt att använda till schnitzlar.

Kött i ugn | Tillagning & Tips | Köttguiden

Passar utmärkt som stek i ugn. Ha gärna kappan kvar!

Läs mer

Steka kött | Tillagning & Tips | Köttguiden

Kör tjocka skivor, eller skiva tunt och gör schnitzlar.

Läs mer

Grilla kött | Tillagning & Tips | Köttguiden

Skiva tjocka skivor på grillen. Marinad eller Glaze på.

Läs mer

Teknik

TIPS FÖR ROSTBIFFEN

INFO & INSPO

TRICKET MED ROSTBIFF

Kalvrostbiff blir en fin kalvstek och blir bäst om den får tillagas på låg temperatur, 125°C eller lägre. Precis som på nötdjuret kan man skära loss rostas från rostbiffen och använda på samma sätt som filén. Rostas från kalv är ännu mörare än den från ett äldre nötdjur.

recept

Vill du ha mer matinspiration?

Vi har recept, tips och inspiration till alla dina kötträtter.

TILL RECEPTSIDAN
fördjupning

Mer om kött

Det finns mycket du kan lära dig om kött. Vi har inte allt, men har samlat en del saker som gör att du kan bli duktigare och känna dig trygg med ditt kött.

KÖTTGUIDEN

HEMLIGHETEN BAKOM DET PERFEKTA KÖTTET

Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?

KÖTTGUIDEN

KÖTTKVALITET

Kött kan vara olika bra. Vad är det som påverkar mitt kött egentligen.


Benny

köttguiden

Kött, tillagning och teknik. Djur, uppfödning och mörning. I köttguiden finn allt. Här hittar du det du behöver veta om kött. Från fler styckningsdetaljer till recept.


Svenskt kött

"SVENSKA KOR MÅR BÄST I HELA VÄRLDEN"

Med Scan får du svenskt kött från svenska gårdar där korna betar fritt om sommaren.

Läs mer
Svante