Om Fransyska

Ursprung och historia
Skinkfransyskan eller plomman som den också kallas säljs sällan under de namnen utan oftast som just skinkstek. Fransyskan är en del av skinkan som används till julskinka och flintastek.
Tips! Om du ska tillaga fransyska av gris
- Eftersom Skinkfransyskan består av flera muskler bör den bindas upp så att den inte faller isär vid tillagning, det är dessutom lättare att få en jämn stekyta.
- Skinkfransyskan blir en läcker stek, speciellt om du har tur och hittar en med svålen kvar. Den gör att steken lättare behåller saftigheten.
Alltid 100% svenskt kött
Scan har i generationer varit Sveriges kött- och charkuterimästare och det är en tradition som vi är stolta över att föra vidare. Vi tror på det svenska ursprunget och arbetar engagerat för att ständigt säkra de höga förväntningar som ställs på svensk köttkvalitet.
Ett av våra främsta verktyg är vår omtanke om djuren. Våra svenska grisar har alltid knorr på svansen eftersom de har anpassat utrymme och halm att böka runt i.