Nu är det äntligen jul igen!

Ingen jul utan julskinka

Enligt svenska folket är julskinkan inte bara viktigast på julbordet utan även viktigast för en riktig jul. Det tycker vi på Scan också. Lite extra stolta är vi över att våra julskinkor fortsätter att vinna fina utmärkelser år efter år.

I år slipper du dessutom att släpa på julskinkan, vi har nämligen tagit fram ett julskinkogram som gör att du kan skicka julskinkor till nära och kära.

Såklart bjuder vi också på tips, goda recept och fantastiska produktnyheter – vad sägs till exempel om att komplettera julbordet med våra nya julköttbullar? God jul!

Våra prisbelönta skinkor

Välj en vinnare till jul

Du visste kanske inte att man kan tävla i julskinka men det kan man. Chark-SM:s medaljer är en kvalitetsstämpel som innebär att en produkt håller riktigt hög kvalitet. Chark-SM går av stapeln vartannat år.

Färdigkokt julskinka av svensk rapsgris

Scans färdigkokta julskinka av Svensk Rapsgris vann Chark SM 2014 med motiveringen: ”En julskinka med smak utöver det vanliga. En modern skinka med djup, fyllig köttsmak och väl balanserad sälta.”

Färdigkokt gourmet-julskinka

En utvald pigghamskinka som kokats långsamt och med extra omsorg. Denna saftiga skinka har bundits upp med extra omsorg för att få en fin form. Flerfaldig medaljör i Chark SM.

Julskinkeguiden

Våra populäraste kokta julskinkor färdiga att griljera

Våra populäraste julskinkor att tillagas från grunden 

Piggham – gott, saftigt och smakrikt

En framgångssaga som började redan 1974

Allt griskött som säljs under varumärket Scan är Piggham - god svensk kvalitetsgris sedan 1974. Grisen föds upp av engagerade uppfödare som garanterar god djuromsorg. Mest välkända är Piggham julskinkor, men även övriga produkter i sortimentet är mört, saftigt och smakrikt kött från våra svenska gårdar. Piggham har banat väg för nya metoder för styckning och tillagning och belönades redan 1986 med Svenska Gastronomiska Akademins utmärkelse. 2014 blev Piggham unggris utvald som köttråvara på Bocuse d’Or, som är världens mest prestigefyllda kocktävling.

Här är julens goda tips

Julskinka – några enkla knep

Saftigare och mustigare

Koka skinkan på låg temperatur i porteröl för en mustigare smak.

Saftig skinka 

Om du ska koka din egen julskinka använd då termometer istället för att beräkna koktid per kilo. 

Garanti för lyckad griljering 

Låt ägg och senap vara rumstempererade när griljeringen rörs ihop.

Recept

Vi har flera favoritrecept på griljeringar, dom hittar du här:

Lyxgriljering        Mandelgriljering        Citrusgriljering
 

Köttbullar – några enkla knep

Förenkla

Fyll en spritspåse med köttbullssmet och spritsa ut köttbullarna på en blöt skärbräda. Blöt skärbrädan med kallt vatten. Stort hål ger stora köttbullar, litet hål ger små köttbullar.

Julsmak

Stek köttbullarna, både hemtrillade och färdigköpta, med kanelstång för en juligare smak. Det är även jättegott att steka med apelsinzest.

Rund form 

Lägg inte för många köttbullar i stekpannan utan lämna plats så att man kan rulla runt dem i pannan.

Recept

Vi älskar köttbullar! En av de fantastiska sakerna med köttbullar är att de kan göras på så många sätt. Nedan hittar du några recepttips.

Klassiska köttbullar     Julstekta köttbullar       Skånska köttbullar
 

Årets julrecept

Smaken av Sverige. Hela Sverige.

Över stad och land i kväll går julens glada bud, som det heter i sången. Nu har vi ju snart julen här och i varje stad och varje del av vårt avlånga land hittar man lokala specialiteter på julbordet. En smakresa genom Sverige i juletid kan vara minst lika exotisk som en mer långväga.

Från Skåne hämtar vi Små äggakager med bacon, i Halland lagar vi Långkål med färdigskivad rökt julskinka och i Småland blir det Inlagd småländsk lökkorv.

Produktnyheter
Julfavoriter

 

För att se alla våra goda julprodukter, klicka här.

Upp