Med en klassiker så som falukorv, bacon eller pannbiff kan du lätt sätta färg på januarivardagen. Det är bara att lägga till en smula fantasi, eller inspireras av våra recept nedan.

Eller varför inte prova på vår Svenska Rapsgris? Hemligheten bakom köttets goda smak är att våra grisar får svensk rapsolja i sitt foder och innehåller därför en högre andel naturligt nyttiga fetter, som Omega 3.

Resultatet är ett saftigare och godare fläskkött som passar perfekt i våra snabba vardagsrecept.

 

Recept
Svensk Rapsgris® från noga utvalda gårdar

En seger för den goda smaken

Svensk Rapsgris är ett helt naturligt godare och saftigare kött.  Grisarna föds upp hos utvalda bönder och får svensk rapsolja i sitt foder. Du som har provat en karré eller kotlett vet hur stor skillnad det är. Om inte så har du något gott framför dig. Du hittar dessutom Svensk Rapsgris i många olika detaljer och produkter, från falukorv till grillfavoriten pluma.

Vill du veta mer, gå till Köttguiden >

Pluma av Svensk Rapsgris®

Pluman, eller kotlettkappan, sitter som ett lock ovanpå kotletten, närmast karrén. Pluma betyder fjäder på spanska och detaljen har en form som påminner om en fjäder. Det är också en uppskattad detalj i det spanska köket.

Pluman är platt och passar bra att steka eller grilla hel. Köttet är mört, saftigt och smakrikt. Vi styckar pluman från Svensk Rapsgris, grisar som fått rapsolja i fodret vilket gör köttet mörare, saftigare och smakrikare. 

Pluma av Svensk Rapsgris > 

Produkter